Blog

Hvordan få en rørleggerlærling

Så du ønsker å få en rørleggerlærling. Hvordan kan jeg bli rørleggerlærling? Dette er et spørsmål jeg ofte får. Hvordan få læreplass kan gjøres på ulike måter. Rørleggerarbeid er en flott bransje å komme inn i, spesielt med økonomien slik den er. Men rørleggerarbeid er ikke bare toaletter og vasker, slik noen synes å tro det er. Rørleggerarbeid kan ta deg på en rekke forskjellige veier, ikke bare toaletter og vasker. Vanligvis kan rørleggere få en god levelønn.

Hvordan finne en læreplass

Den enkleste og raskeste måten å bli Rørlegger Bergen på er å få læreplass. For å finne en læreplass skriver du ganske enkelt ut noen CV og går til alle rørleggerfirmaer rundt, selv om de ikke ansetter en lærling, leverer en CV og ber dem om å beholde den på arkivet når de skal ansette. Jeg anbefaler alltid å sende inn en CV i motsetning til å sende den på e-post. Pass på at du går til rørleggerbutikken tidlig, du har større sjanse til å bli sett av en ansvarlig, og det vil se bra ut på deg at du kan stå opp før middagstid. Sørg for å inkludere i CV-en din all rørleggerkunnskap du måtte ha som kan hjelpe deg med å få en læreplass. Ikke lyv om dette, skulle du få jobb i firmaet kan det hende de setter rørleggerkunnskapene dine på prøve. En rørleggermester har ikke noe imot å lære en lærling som ikke kan noe, de har et rent ark som er bra.

Gå på en handelsskole

Hvis du har brukt opp søket etter en læreplass, og du har vært i hele din lokale rørleggerbutikk og fortsatt ønsker å bli rørlegger, kan du prøve en handelsskole. Disse skolene underviser i rørleggerarbeid og tilbyr vanligvis et 1-2-årig program. Disse skolene er flotte for nybegynnere som trenger en fullstendig introduksjon til generell rørleggerarbeid. Det en handelsskole kan gjøre for deg er å gi deg litt kunnskap om rørleggerarbeid. Vanligvis vil handelsskolen også slå av noen timer som du trenger i læretiden. Å gå på en handelsskole vil imidlertid ikke gjøre deg til en rørlegger, og du må fortsatt få læreplass fra et autorisert rørleggerfirma. Det en handelsskole vil gjøre er å hjelpe deg dramatisk med å finne et rørleggerfirma som tar deg som rørleggerlærling.

Avslutningsvis er den beste måten å bli rørlegger på, og egentlig den eneste måten å finne et rørleggerfirma som tar deg med og gir deg en læreplass. Selv om de ikke vil gi deg en læreplass, er det greit å få foten innenfor døren og lære et par ting. Det kan hende du synes det er vanskelig å finne et rørleggerfirma for å lære deg, men ikke gi opp. Jeg personlig tok CV-en min til over 10 rørleggerfirmaer før jeg endelig fant en som kunne gi meg en læreplass.

RørleggerarbeidHvordan – Slik rørlegger du

Velkommen til PlumbingHow.com, et nettsted dedikert til å hjelpe deg som huseier med alle rørleggerarbeidsproblemer i hjemmet ditt. Her tilbyr vi alt fra å fikse et badekaravløp til å grovarbeide på nytt bad, til hva du skal se etter om du skal leie inn en rørlegger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.